Back to Top


Rondleiding Huis Breckelenkamp 22 juni 2024

Datum:
zaterdag, 22 juni 2024
Soort evenement:
Rondleiding
Aanvangstijd:
14u00
Locatie:

Huis te Breckelenkamp

Toegangsprijs:
€ 15,00 p.p.

Kosten: € 15,00 p.p. NB: het kaartje kan alleen online via de site van de VVV geboekt én betaald worden. De rondleiding gaat alleen door met een minimum van 8 personen.

Het Huis is dit jaar opengesteld voor bezoek op zaterdag 22 juni en zaterdag 13 juli. Dhr. Wanrooij zal bezoekers rondleiden in de verschillende vertrekken in het Huis en nadien kan op eigen gelegenheid de tuin worden bezocht.

De havezate heeft ruim 40 jaar als jeugdherberg gediend. In 1991 werd de jeugdherberg gesloten en werd de familie Wanrooij de nieuwe eigenaar van het Huis. Er is veel in het Huis gerestaureerd en verschillende vertrekken zijn weer in oude luister hersteld. 

RONDLEIDING
Dhr. Wanrooij zelf zal de rondleiding door het Huis verzorgen. Hij vertelt o.a. over de unieke beschildering van het plafond van de opkamer uit de eerste helft van de 17de eeuw. Ook een kijkje in de bibliotheek, het oudste gedeelte van het Huis zal zeker niet ontbreken. In de bibliotheek zijn ook alle boeken van Natuurmuseum Natura Docet ondergebracht.

Data rondleidingen
Zaterdag 22 juni om 14.00 uur : BOEK HIER
Zaterdag 13 juli om 14.00 uur : BOEK HIER